Evangelie: Matteus 18, 1-5.10
Thema:

afbeelding

boekje heilige Engelbewaarders (om zelf in te kleuren)

De tekst van het prachtige liedje Engelen (van Elly en Rikkert) staat in het boekje.

boekje heilige Engelbewaarders (in kleur).

De tekst van het prachtige liedje Engelen (van Elly en Rikkert) staat in het boekje.

“De Heer heeft zijn Engelen last gegeven op al je wegen jou te bewaken.” (Psalm 91, 11)

Een mooie dag vandaag om er eens extra bij stil te staan dat ieder van ons een persoonlijke engelbewaarder heeft gekregen! (zie Catechismus Katholieke Kerk nr. 336)

Vandaag in de eerste lezing staat heel treffend wat Engelen voor ons betekenen:
“Zo spreekt de Heer: Zie, Ik zend mijn Engel voor je uit om je onderweg te beschermen en je te brengen naar de plaats die Ik heb vastgesteld. Heb aandacht voor hem en luister naar zijn woord. Kom niet tegen hem in opstand, want hij zou je verzet niet vergeven. In hem is immers mijn Naam tegenwoordig. Als je gehoorzaamt aan zijn woord en doet wat Ik jou zeg, dan ben ik de vijand van jouw vijanden, de verdrukker van jouw verdrukkers. Mijn Engel zal voor je uitgaan.” (Exodus 23, 20-23a)

Ieder van ons heeft een persoonlijke engelbewaarder die over ons waakt en ons helpt de weg met God te gaan. We kunnen in ons gebed hulp vragen aan onze engelbewaarder. Don Bosco heeft een aantal keren in zijn leven meegemaakt dat een grijze hond hem beschermde toen hij werd aangevallen. Deze hond kwam en verdween steeds op wondere wijze zo dat Don Bosco meende dat het zijn engelbewaarder was. Hij heeft gezegd dat wanneer verdriet of ongeluk, fysiek of geestelijk, ons treffen, dat we ons dan met groot vertrouwen kunnen wenden tot onze engelbewaarder en hij zal ons zeker helpen.

De heilige pastoor van Ars sprak vaak over de engelbewaarder. Hij zegt dat wanneer we beseffen dat tijdens de Heilige Mis onze Engelbewaarder naast ons knielt in diepe aanbidding voor Gods Aanwezigheid, dat dat ons nederig maakt. Dat doet ons de heiligheid en grootheid van God beseffen.

Laten we herontdekken dat ieder van ons een eigen engelbewaarder heeft die ons kan helpen God meer en meer lief te hebben. Bid (met je gezin) dagelijks dit speciale gebed tot de Engelbewaarder dat de Kerk ons geeft:

Engel van God, die mijn bewaarder zijt,
aan wie de Goddelijke goedheid mij heeft toevertrouwd,
verlicht, bewaar, geleid en bestuur mij.  Amen.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.