Evangelie: Matteus 14, 22-33
Thema: Vertrouw op Jezus

 

19e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
19e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
19e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Een prachtig evangelie om de kinderen de boodschap mee te geven dat Jezus er altijd is om hen te helpen.

Bekijk eerst samen de vertelplaat. Wat zien jullie daar? Wie voelt zich wel eens zo? Wat doe je dan? Ga zelf nog niet op de antwoorden van de kinderen in maar nodig hen uit met hun hart naar het evangelie te luisteren wat daar de boodschap is. Kies voor u gaat vertellen drie grotere kinderen uit om samen met u het evangelie voor te lezen. Neem zelf de rol van verteller zodat u er spanning in kunt brengen.

Bespreek na het evangelie met de kinderen of zij wel eens het gevoel hebben dat alles teveel is en ze als het ware dreigen ‘te zinken’. Soms kun je je echt heel alleen en verdrietig voelen. Weet dan dat Jezus altijd een hand naar je uitsteekt om je te helpen. Vertrouw op Hem, Hij is er voor jou! Bij een kleine rustige groep is het ook mogelijk om het evangelie samen uit te spelen terwijl u het voorleest.

Jezus sprak:
Wees gerust.
Ik ben het!
Wees niet bang!
(Matteüs 14, 27)

Van deze prachtige tekst zie je hier een Bijbelverskaart om de kinderen te laten inkleuren of om als kaart mee te geven.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.