Evangelie: Matteus 25, 1-13
Thema: Houd je lampje brandend

 

32e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
32e Zondag door het Jaar A - Puzzel
Puzzel
32e Zondag door het Jaar A - Werkje
Werkje

Het zou mooi zijn wanneer u vandaag bij de vertelling 10 olielampjes (of waxinelichtjes) kunt laten zien. Wanneer wij bidden thuis en in de kerk, steken we vaak een kaarsje aan. Veel mensen gaan langs Maria (in een kerk) om daar een kaarsje aan te steken. Een kaarsje is zo een teken van gebed.

De bruidsmeisjes uit het evangelie trekken de bruidegom (Jezus) tegemoet met hun brandende lichtjes. Zij hebben hun hart klaargemaakt voor de ontmoeting met hun Heer door hun gebed. Wanneer wij bidden, openen wij ons hart voor God, dan doen we als het ware olie in onze lamp en kunnen we ook Zijn liefdeslicht uitstralen.

Het is de bedoeling dat iedere persoon zelf een vriendschap met Jezus opbouwt, zelf zijn/haar hart opent door gebed. Daarom kun je ook geen olie van elkaar ‘lenen’. Als Jezus ons oproept in dit evangelie om waakzaam te zijn, dan vraagt Hij ons als wakkere mensen te bidden en daarbij niet lui te worden of in slaap te vallen.
“Gebed verandert God niet, maar ons.”

“Weest dus waakzaam,
want je weet niet
op welk uur de Mensenzoon komt.”
(Mattheüs 24, 42a en 44)

Kijk hier voor een bijpassende Bijbelverskaart van bovenstaande tekst.

 

Op 11 november viert de kerk het feest van Sint Maarten. Hier vind je een mooi knutselwerkje. En hier een boekje met zijn levensverhaal.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.