Evangelie: Johannes 10, 27-30
Thema: Luister naar Jezus... en volg Hem!

 

Vierde zondag van Pasen jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
Vierde zondag van Pasen jaar C - Doordenkertje
Doordenkertje
Vierde zondag van Pasen - werkje
Werkje

Deze vierde zondag van Pasen is de Goede Herder zondag, ofwel Roepingen zondag. Jezus is onze Goede Herder die ons voorgaat op weg naar de eeuwige vreugde.

Doe eerst met de kinderen een soort ‘luister oefening’. Wanneer u in de ruimte samenkomt, zullen in eerste instantie waarschijnlijk de meeste kinderen druk met elkaar kletsen. U begint rustig, zachtjes te praten. Luistert er iemand? Probeer op verschillende manieren uw stem te gebruiken om hun aandacht te vangen. Is het nodig uw stem te verheffen?

Praat er met de kinderen over: hoe luisteren wij naar elkaar? Met aandacht, vluchtig of helemaal niet? Hoe vaak heeft iemand iets van ‘oortjes’ op terwijl hij/zij met een ander praat? Kan dat eigenlijk wel? En hoe luisteren wij naar God en Jezus? Nodig de kinderen uit extra goed naar de (korte) tekst van het evangelie vandaag te luisteren. Wat zegt Jezus daarin over luisteren?

In onze lawaaiige wereld hebben wij regelmatig momenten van stilte nodig om door alle ruis heen de stem van Jezus in ons hart te kunnen horen. Probeer ook met de kinderen even echt stil te zijn en te bidden om naar Jezus te kunnen luisteren.

Wanneer er voldoende tijd is, kunt u ook nog specifiek spreken over ‘roeping’. Voor ieder van ons heeft God een droom: om te gaan trouwen, priester of religieuze te worden of ervoor te kiezen niet te trouwen. Luister naar Jezus en volg Hem, Hij zal je helpen die droom te ontdekken.

Alleluia. Ik ben de Goede Herder, zegt de Heer:
Ik ken de mijnen en de mijnen kennen Mij. Alleluia.
(Johannes 10, 14)

 

 

 

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.