Evangelie: Matteus 18, 15-20
Thema: Samen in Zijn Naam

 

23e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
23e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
23e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Praat met de kinderen over bidden: wat is dat? Wanneer doe je dat? Doe je dat alleen en/of samen? Wie bidt er wel eens thuis voor het eten of slapen? Uit het evangelie van deze zondag blijkt hoe belangrijk Jezus de gemeenschap van gelovigen vindt. Christen ben je niet alleen, we hebben elkaar nodig om elkaar te dragen, te steunen en te bemoedigen.

Daarom is de Kerk als gemeenschap van gelovigen zo belangrijk. Zoals de paus in zijn preek op de Wereldjongerendagen in Madrid zei: “Christus kan niet worden losgemaakt van de Kerk, net zomin als een hoofd kan worden gescheiden van een lichaam.” Doordat we als gemeenschap iedere zondag samenkomen om te bidden en te vieren, bouwen we elkaar op. We komen samen rond de Levende Heer, die we ook in ons hart mogen ontvangen. Jezus zegt het op hele sterke wijze: “Waar twee of drie samen zijn in mijn Naam, daar ben Ik in hun midden”. Samen bidden is ontzettend belangrijk.

Stimuleer de kinderen om de komende week dagelijks thuis samen te bidden (bijvoorbeeld een Onze Vader of Wees Gegroet voor het eten). Moeder Teresa heeft vaak gezegd: A family that prays together, stays together.

“Waar er twee of drie verenigd zijn
in mijn Naam,
daar ben Ik in hun midden.”
(Matteüs 18, 20)

Kijk hier voor een Bijbelverskaart van bovenstaande tekst, om in te kleuren en/of thuis neer te zetten.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.