Evangelie: Matteus 11, 25-30
Thema: Jezus geeft rust

 

14e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
14e Zondag door het Jaar A - Werkje
werkje
14e Zondag door het Jaar A - Puzzel
Puzzel

Zo aan het begin van de vakantie is dit een heel toepasselijk evangelie. Jezus belooft rust te geven aan allen die uitgeput zijn en onder lasten gebukt gaan. U kunt dit visueel maken voor de kinderen door aan het begin van uw vertelling met een zware rugzak op te komen. Laat zien dat u gebukt gaat onder het gewicht van de rugzak. Wat zit erin? Waarom loop ik zo gebukt onder deze last?

Pak dan voor de kinderen de verschillende stenen uit de rugzak. Op de stenen staan dingen zoals: Als alles op school maar goed gaat / Als mijn ouders maar niet gaan scheiden / Als we maar geen ongeluk krijgen op vakantie / Als ik maar niet bang ben in het vliegtuig….Allerlei lasten? waar kinderen over in kunnen zitten. Wie van de kinderen kan nog aanvullende voorbeelden geven? Vertel hen dat wij dit alles aan Jezus mogen vertellen. Hij zal ons helpen er doorheen te gaan. Hij geeft ieder van ons rust wanneer we Hem dat vragen. Vertel dan het evangelie waarin dit verder uitgewerkt wordt.

“Kom allemaal naar Mij toe,
die uitgeput bent
en zware lasten moet dragen.
Ik zal jullie rust
en verlichting geven.”
(Matteüs 11, 28)

Van bovenstaande tekst is een mooie Bijbelverskaart om aan de kinderen te geven zodat ze deze woorden van Jezus in hun hart kunnen bewaren.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.