Evangelie: Matteus 21, 33-43
Thema: Gods cadeau: wat doe jij ermee?

 

27e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
27e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
27e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Het evangelie lijkt moeilijk maar heeft een diepe betekenis. God geeft ons de schepping, Hij vertrouwt het ons allemaal toe opdat wij vrucht zullen dragen. God de Vader heeft zijn Zoon Jezus aan de wereld gegeven als een cadeau: door Jezus kunnen wij weer in intimiteit met God leven. Hoe gaan wij met Gods gaven om?

Vraag aan de kinderen wie wel eens meegemaakt heeft dat je aan een ander een mooi zelfgemaakt cadeau geeft. Hoe vind je het dan wanneer die ander nauwelijks naar je cadeau omkijkt en het snel in de hoek gooit? In het evangelie van deze dag gaan de wijnbouwers zo om met de zoon van de eigenaar. Ze vermoorden hem zelfs. Soms gaan wij ongeïnteresseerd en ondankbaar om met alles wat God ons wil geven.
Hij biedt ons Jezus aan en wat is onze reactie?

“Ik heb u uitgekozen uit de wereld,
om op tocht te gaan en vruchten voort te brengen,
die blijvend mogen zijn, zegt de Heer.”
(Johannes 15, 16)

Kijk hier voor een bemoedigende Bijbelverskaart bij de tweede lezing.

Heilige Franciscus van Assisi

4 oktober is ook het feest van de Heilige Franciscus van Asissi. Hier vind je een knutselwerkje van deze heilige.

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

7 oktober is ook het feest van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. U zou in aansluiting op het evangelie de kinderen een rozenkrans kunnen laten zien en kort vertellen hoe je een rozenkrans kunt gebruiken om te bidden. De hele oktobermaand is de rozenkransmaand.

Kijk ook op Kinderenbiddenvoorkinderen.nl voor een uitleg over het rozenkrans bidden met kinderen.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.