Evangelie: Lucas 19, 1-10
Thema: Jezus heeft oog voor iedereen

 

31e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
31e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
31e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

Deze zondag een mooi, toegankelijk evangelie voor de kinderen. Vertel het zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke tekst. Zacheus verstopt zich voor Jezus (en de mensen). Vraag de kinderen wanneer zij zich verstoppen voor Jezus. Toch komt Jezus en ‘klopt aan’ bij ieder van ons en vraagt: Mag ik bij jou te gast zijn?

Bespreek met de kinderen wat dan hun antwoord is, schrijf dat op het werkje of de puzzel. Vertel het ook straks aan Jezus als je weer terug bent in  de kerk en Hem ontvangt in de Heilige Communie. Zacheus verstopt zich ook voor de mensen, waarom denken jullie? Misschien wordt hij wel door iedereen geminacht omdat hij teveel geld vraagt. Maar Jezus ziet iedere mens en toont iedere persoon zijn liefde.

“Zacheus, kom vlug naar beneden,
want vandaag moet ik bij jou thuis te gast zijn.”

(Lucas 19, 5)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.