Evangelie: Matteus 16, 21-27
Thema: Je afstemmen op Gods wil

 

22e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
22e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
22e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

De tekening nodigt uit tot nadenken. Wat gebeurt hier? Wie probeert wat te redden? Wij mensen zijn vaak bezig onszelf te redden en dan vergeten we dat Jezus onze enige Redder is. Wanneer wij bereid zijn ons leven voor Jezus in te zetten en daardoor misschien iets van populariteit, status, goede naam of geld te verliezen dan zullen we juist het Leven vinden. “Wie zijn leven omwille van Mij verliest, die zal het vinden.”

Je afstemmen op Gods wil is niet altijd gemakkelijk. Petrus heeft er al problemen mee als hij in dit evangelie met Jezus in gesprek gaat over zijn toekomstig lijden. Petrus vindt dat dat Jezus niet mag overkomen. Jezus wijst hem terecht dat hij zich niet door God laat leiden. Het leven is nu eenmaal vreugde én pijn. Die werkelijkheid is het alledaagse kruis dat we met Jezus mogen dragen. Als je je echt allereerst op Jezus richt, zul je het ware Leven vinden.

“Jij laat je leiden door menselijke gedachten
en niet door wat God wil.”
(Matteüs 16, 23)

Kijk naar deze Bijbelverskaart waar Jezus zegt wat het betekent zijn leerling te zijn.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.