Evangelie: Johannes 10, 1-10
Thema: Jezus trekt met jou mee

 

4e Zondag van Pasen jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
4e Zondag van Pasen jaar A - Werkje
Werkje
4e Zondag van Pasen jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje

Bespreek met de kinderen wie er wel eens een wandeling (in de bergen) heeft gemaakt met een gids. Het is dan heel belangrijk om de aanwijzingen van de gids precies op te volgen. Anders zou je wel eens kunnen verdwalen of in het ravijn terecht kunnen komen. Zo is Jezus de gids voor ons leven. Hij trekt voor ons uit en wanneer wij naar zijn stem luisteren, ontvangen wij van Hem het leven in overvloed.

Hoe kunnen wij naar zijn stem luisteren? (door gebed en lezen in  zijn Woord). Hij zorgt voor ons zoals een goede herder dat voor zijn schapen doet. Hij kent ieder van ons bij naam.

Print de tekening uit en geef ieder kind een exemplaar. Laat ieder in de wolkjes schrijven wat hij/zij tegen Jezus zou willen zeggen als Jezus hen roept bij de naam om Hem te volgen.

Vandaag is het Roepingen zondag. Vertel aan de kinderen over de verschillende roepingen die God voor ieder mens heeft (huwelijk, priesterschap, religieuze leven, ongetrouwd blijven…) Vraag God dat je luistert naar wat Hij voor plan met jouw leven heeft.

Ik ben de goede Herder,
zegt de Heer,
Ik ken de mijnen
en de mijnen kennen Mij.”
(Johannes 10, 14)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.