Evangelie: Matteus 10, 37-42
Thema: Jezus op de eerste plaats?

 

13e Zondag door het jaar - Vertel/kleurplaat
Vertel/kleurplaat
13e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje
13e Zondag door het jaar A - Puzzel
puzzel

Dit evangelie klinkt in eerste instantie moeilijk. Maar het is een mooie uitdaging om met de kinderen op zoek te gaan naar de boodschap die Jezus ons wil geven. Bij Jezus is veel net het omgekeerde van wat wij mensen denken. Hij roept ons op Hem met heel ons hart en wezen lief te hebben en Hem steeds op de eerste plaats te zetten.

Vraag de kinderen wat het eerste is wat ze doen als ze opstaan. Bespreek dan hoe (on)belangrijk dat voor hen is. Wanneer doe je op een dag wat jij het belangrijkste vindt? Wanneer neem je tijd voor Jezus?

Wat zou het in de dagelijks leven kunnen betekenen dat je Hem de eerste plaats geeft? (tijd nemen om in gebed met Hem te praten, tijd nemen om naar de Heilige Mis te gaan in ieder geval op zondag, tijd nemen om zijn liefde aan de medemens door te geven en jezelf niet centraal te stellen….)

Laat de kinderen in de lege schilderijtjes van de tekening kort opschrijven hoe zij Jezus de eerste plaats kunnen geven.

“Wie zijn leven vindt,
zal het verliezen,
en wie zijn leven verliest om Mijnentwil,
zal het vinden.”
(Matteüs 10, 39)

Kijk hier voor een mooie Bijbelverskaart van bovenstaande tekst.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.