Evangelie: Johannes 10, 11-18
Thema: De Goede Herder kent ook jou!

 

4e Zondag van Pasen - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
4e Zondag van Pasen - Doordenkertje
Doordenkertje
4e Zondag van Pasen - Werkje
Werkje

Dit evangelie is erg mooi om samen met de kinderen rustig door te lezen. Geef alle kinderen die kunnen lezen een eigen kopie. Vertel eerst als inleiding iets over een herder en hoe hij goed voor zijn kudde zorgt (veel kinderen hebben waarschijnlijk nog nooit een herder met een kudde schapen gezien).

Geef ieder kind een kleurtje of stift en vraag hen na het doorlezen één zin te onderstrepen die ze erg mooi vinden. Bespreek dan samen wat die zin hen persoonlijk zegt. Zing ook eventueel samen een lied zoals bijvoorbeeld: God kent jou vanaf het begin (Lee Ann Vermeulen) of Jezus is de Goede Herder (Elly & Rikkert) of Eén voor één bijzonder (Jan Visser). Jongere kinderen kunt u vragen goed te luisteren hoe vaak ze de woorden Goede Herder horen.

Als er ook wat oudere kinderen zijn, bespreek dan of ze er wel eens over nadenken waarvoor God hen roept in hun leven: om te trouwen, of juist ongetrouwd te blijven, religieuze te worden of priester te worden? Leg uit dat God voor ieder van ons een droom, een plan heeft. Hij nodigt ons uit daarnaar op zoek te gaan en naar Hem te luisteren. Hij weet als onze liefhebbende Vader het beste wat ons gelukkig zal maken in ons leven!

Ik ben de Goede Herder, zegt de Heer,
Ik ken de mijnen en de mijnen kennen Mij.
(Johannes 14, 14)

We zijn nu op weg naar Pinksteren. Klik hier naar een aparte pagina met meer informatie om je (50 dagen) voor te bereiden op Pinksteren.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.