Evangelie: Lucas 13,22-30
Thema: De smalle doorgang

 

21e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
21e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel
21e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje

Vraag de kinderen door welke deuren ze allemaal gekomen zijn sinds ze vanmorgen uit bed zijn gekomen tot nu in de kerk. Zijn alle deuren even breed? Wie is er wel eens door een heel smal deurtje gegaan? Dan moet je er meer moeite voor doen om erdoorheen te kunnen. Vandaag horen we in het evangelie dat de deur om bij Jezus te horen smal is. Wat zou het moeilijk kunnen maken om Jezus te volgen? Wanneer je alleen maar doet waar je zin in hebt en met niemand rekening houdt, denk je dan dat jet het Koninkrijk van God kunt binnengaan?

Het alleluia vers bij het evangelie van deze zondag geeft mooi aan hoe we het Koninkrijk van God kunnen binnengaan: door Jezus die zelf de weg, de waarheid en het leven is. Hij brengt ons bij de Liefde van de Vader. Maar het is niet altijd gemakkelijk om in de waarheid te leven en de weg van Jezus te gaan. Probeer hier met de kinderen verder over door te praten.

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven, zegt de Heer;
niemand komt tot de Vader tenzij door Mij.”
(Johannes 14, 6)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar C kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar C
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.