Evangelie: Matteus 20, 1-16a
Thema: Gods vrijgevigheid in de Liefde

 

25e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
25e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
25e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Vraag de kinderen wie van hen wel eens geld verdiend heeft door te werken. Hoeveel was dat per uur? Als je de hele dag werkt, krijg je dan meer dan wanneer je alleen ’s middags werkt? In het evangelie vertelt Jezus hoe anders dit bij God gaat. God nodigt iedereen uit bij Hem te komen, sommigen komen laat anderen eerder. Maar iedere persoon is even welkom en wordt met open armen ontvangen. Ieder mens is voor de liefhebbende Vader een parel in Gods Hand. God rekent en telt niet zoals wij, zijn vrijgevigheid stroomt over van liefde.

Bespreek na het evangelie hoe zij erover denken dat iedere arbeider hetzelfde krijgt uitbetaald…

Noem als voorbeeld de man die naast Jezus op het kruis hing. Hij was een echte misdadiger maar vroeg aan Jezus om vergeving op het allerlaatst. En Jezus belooft hem dat hij vandaag nog met Jezus in het paradijs zal zijn. Wat een overgrote barmhartige liefde!

“Zo zullen de laatsten de eersten
en de eersten de laatsten zijn.”

(Matteüs 20, 16)

Kijk hier naar een mooie Bijbelverskaart bij de psalm van deze zondag.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.