Evangelie: Matteus 14, 13-23
Thema: Samen delen, brood voor velen

 

18e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
18e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
18e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Het evangelie van deze zondag vertelt het prachtige verhaal over de wonderbare broodvermenigvuldiging. Er word wel eens de suggestie gewekt dat iedereen te eten had alleen maar omdat men bereid was te delen. In het evangelie komt er een extra dimensie bij. Er is inderdaad iemand die bereid is ‘zijn lunchpakket’ van 5 broden en 2 vissen te delen. Hij houdt het niet alleen voor zichzelf. Maar het bijzondere is dat hij het aan Jezus geeft (Jezus vraagt: Breng die dan hier). Jezus zegent de broden en de vissen en na die zegen kunnen de leerlingen ervan uitdelen aan zeker 5000 mensen.

Bespreek met de kinderen wanneer wij bereid zijn te delen en dat doen in verbondenheid met Jezus, er wondere dingen kunnen gebeuren. Zet je hart open voor een ander en voor Jezus en de liefde kan stromen!

“Niet van brood alleen
leeft de mens,
maar van ieder woord,
dat uit de mond van God komt.”
(Matteüs 4, 4b)

Kijk hier voor een Bijbelverskaart van de psalm van deze zondag. Hoe God bezorgd is voor ieder van ons!

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.