Evangelie: Matteus 13, 24-43
Thema: God heeft geduld met ons

 

16e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
16e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
16e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Als je goed in de tuinen kijkt, zie je plantjes én onkruid. Vraag aan de kinderen wie er wel eens in de tuin geholpen heeft met onkruid wieden. Soms gebeurt het dat je onkruid eruit trekt en per ongeluk ook een mooi plantje beschadigt.

In ons leven zijn er ook goede en slechte dingen. De slechte dingen kunnen we er niet zomaar uitrukken. God heeft geduld met ons en wij mogen ook geduld met onszelf hebben. Geef de bijbehorende vertel-/kleurplaat aan de kinderen en laat ze er zelf bijschrijven wat in hun hart de ‘mooie, goede’ bloemen van liefde zijn en wat de verkeerde bloemen (‘onkruid’) van tekort aan liefde zijn (wanneer je je eigen ‘IK’ tot middelpunt maakt).

“Gij zijt immers goed en genadig, Heer,
barmhartig voor elk die U aanroept…
geduldig, mild en betrouwbaar.”
(Psalm 86)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.