Evangelie: Johannes 1, 29-34
Thema: Zie, het Lam Gods

 

2e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
2e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
2e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Afgelopen zondag hebben we met de viering van de Doop van de Heer de Kersttijd in de liturgie afgesloten. Nu hebben we een periode de gewone tijd door het jaar totdat de Veertigdagentijd begint. In deze tijd lezen we voornamelijk uit het Matteus evangelie hoe Jezus zijn openbare leven is begonnen.

In de Heilige Schrift worden veel namen voor Jezus genoemd: Goede Herder, Levend Water, Heer, Rabbi, Wonderbare Raadsman, Messias, Zoon van God…Vraag de kinderen welke namen van Jezus zij kennen en wat die namen over Jezus zeggen. Maak eventueel kaartjes met allerlei verschillende namen van Jezus. Vandaag noemt Johannes de Doper Jezus: het Lam Gods, dat de zonde van de wereld wegneemt.

Dit bidden we ook in de H.Eucharistieviering vlak voor de H.Communie: Lam Gods, dat de zonden van de wereld wegneemt, ontferm U over ons. Jesaja sprak over de dienaar van de Heer die als een lam gedood zou worden (zie Jesaja 53). In de nacht van de uittocht uit Egypte moesten de Joden per gezin een lam slachten en het bloed op de deurposten uitstrijken ter bescherming tegen de dood. Johannes noemt Jezus ook de Zoon van God. Wie is Jezus voor jou?

“Johannes zei:
Zie, het Lam Gods
dat de zonde van de wereld wegneemt…
Ik heb het getuigenis afgelegd:
Deze is de Zoon van God.”
(Joh. 1, 29.34)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.