Evangelie: Johannes 14, 15-21
Thema: Jezus belooft dat de Helper zal komen

 

6e Zondag van Pasen jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
6e Zondag van Pasen jaar A - Werkje
Werkje
6e Zondag van Pasen jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje

Dit stukje evangelie komt uit de afscheidsrede die Jezus op de avond voor zijn lijden en sterven aan de apostelen heeft gegeven. Hij belooft zijn vrienden niet alleen achter te laten. Hij zal de Helper sturen, de heilige Geest. De heilige Geest helpt ons de waarheid met open ogen te zien en ernaar te handelen.

Kijk met de kinderen naar de tekening. Van wie zijn die handen? Wat doe je allemaal met je handen? Doe je alleen maar goede dingen met je handen? Op de bijbehorende tekening kunnen de handen naar Jezus verwijzen, hoe Hij met zijn handen veel mensen genezen heeft, de liefde van de Vader door zijn aanraking heeft doorgegeven. Hoe zijn handen uitgestrekt op het kruis de wereld wilden omarmen en verlossen. Hoe Hij nu verwijst naar de heilige Geest (gesymboliseerd door de duif) die gaat komen. De heilige Geest kan ons de ogen openen voor de waarheid. Jezus zelf is de weg, de waarheid en het leven.

Eventueel kunt u de kinderen bij binnenkomst hun hand laten tekenen. Laat hen de ene kant erin schrijven wat voor goeds zij met hun handen kunnen doen en hoe zij met hun handen kunnen bidden.

“Als jullie van Mij houden,
zullen jullie je houden aan mijn geboden.
Dan zal de Vader jullie een andere Helper geven…
de Geest van de waarheid. “

(Johannes 14, 15-17)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.