Evangelie: Matteus 15, 21-28
Thema: Geef het bidden nooit op

 

20e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
20e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
20e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Bekijk met de kinderen de vertelplaat. De hond eet de kruimels van een brood dat voor de mensen bestemd is. In Jezus’ tijd werden mensen die niet-joods waren wel eens ‘honden’ genoemd. Jezus stelt de vrouw op de proef door te zeggen dat zijn hulp in eerste instantie niet voor haar bedoeld is. Maar zij blijft ‘bidden’ en vragen. Jezus verhoort haar gebed en prijst haar zelfs voor haar grote geloof. Hij bemoedigt haar tenslotte en zegt dat haar wens wordt vervuld: haar dochter geneest. Wanneer wij bidden, lijkt het soms alsof God niet antwoordt. Blijf volhouden! Nodig de kinderen vandaag uit op een klein papiertje een gebedsintentie te schrijven. Bewaar deze en bid er samen voor.

Jezus zei haar:
“Vrouw, je hebt een groot geloof!
Je wens wordt vervuld.”
(Matteüs 15, 27)
Deze Bijbelverskaart is de tekst van het Alleluia vers als inleiding op het evangelie en laat zien wat de missie van Jezus was toen Hij op aarde was.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.