Evangelie: Matteus 25, 14-30
Thema: Ook jij hebt talenten

 

33e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
33e Zondag door het Jaar A - Puzzel
Puzzel
33e Zondag door het Jaar A - Werkje
Werkje

Laat ieder kind bij binnenkomst op een klein papiertje tekenen of schrijven wat zijn/haar talent is. Waar ben jij goed in? Verzamel na een aantal minuten de talenten en praat er met de kinderen over. Benadruk dat iedere persoon van God unieke talenten heeft ontvangen. Sommige kinderen zullen het moeilijk vinden hun talenten te benoemen.

Lees dan samen met de kinderen de lange tekst van het evangelie, verdeel eventueel de verschillende rollen zodat wat oudere kinderen mee kunnen voorlezen. Vraag de kinderen wat ze van het evangelie begrijpen. Wat denk je over degene die vijf, twee of één talent ontving en hoe hij ermee omging?

We mogen onze talenten gebruiken, vermenigvuldigen zodanig dat het ook anderen ten goede komt. Je talenten zijn een cadeau van God wat je mag uitpakken en gebruiken. Je moet het niet verstoppen of in de grond stoppen!

“Blijft in Mij, dan blijf ik in jullie, zegt de Heer.
Wie in Mij blijft, draagt veel vrucht.”
(Johannes 15, 4.5b)

Van bovenstaand belangrijk Bijbelvers is ook een Bijbelverskaart.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.