Evangelie: Matteus 18,21-35
Thema: De positieve kracht van vergeving

 

 

Vertel- /kleurplaat - 24e Zondag door het jaar A
Vertel/kleurplaat
Werkje - 24e Zondag door het jaar A
Werkje
Puzzel - 24e Zondag door het jaar A
Puzzel

Een belangrijk onderwerp deze zondag: vergeving. Kijk samen met de kinderen naar de vertelplaat. Wie is er boos en wie zal er ‘sorry’ zeggen. Bespreek of zij zelf al wel eens sorry hebben gezegd (vergeving hebben gevraagd). Hoe is dat, makkelijk of moeilijk? Hoe is het wanneer een ander aan jou vergeving vraagt? Een ander woord voor vergeving is verzoening: daar zit het woord ‘zoen’ in. Wanneer we elkaar en God vergeving vragen, wanneer we ons verzoenen, dan is dat een teken van liefde zoals een zoen dat ook kan zijn. Wanneer wij een ander vergeven, geven we hem de kans opnieuw te beginnen. Wanneer wij in de schuldbelijdenis in de Mis of in ons gebed of in het Sacrament van Verzoening (de Biecht) God om vergeving vragen, dan geeft Hij ons een hele nieuwe kans. We mogen helemaal opnieuw beginnen, onze zonden worden a.h.w. in de diepte van de zee gegooid en er staat een bordje bij: Verboden te vissen.

Vergeven maakt vrij en daarom is het belangrijk dat te leren doen. Voor God hoeven we ons niet te verstoppen, alles mogen we Hem vertellen. Hij is een liefdevolle Vader die luistert en ons omarmt.

“De Heer is barmhartig en welgezind.
Hij blijft niet voortdurend verwijten maken,
Hij is niet voor eeuwig vertoornd.”
(Psalm 103)

Zie hier een Bijbelverskaart die past bij de tweede lezing van deze zondag.

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.