Evangelie: Matteus 13, 1-23
Thema: Draagt Gods woord vrucht bij jou?

 

15e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
15e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
15e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Om het evangelie van deze dag beter te begrijpen, is het raadzaam de lange versie (vers 1-23) in zijn geheel door te lezen.

Maak het evangelie van deze zondag visueel door zaadjes, aarde en wat ‘rotsen’ mee te nemen. Zo kunt u al vertellend laten zien in welke grond het zaadje goed wortel kan schieten. Bespreek met de kinderen dat hun hart als de grond is waarin Gods Woord gezaaid wordt. Wanneer is ons hart een goede grond en wanneer niet?

Schrijf op kleine papiertjes welke dingen in ons leven ons kunnen verhinderen om Gods woord in ons hart op te nemen en vrucht te laten dragen. Leg die papiertjes dan in het zand om visueel te maken dat dat de groei in de weg zit. Geef de kinderen zelf ook een klein potje met bijv. tuinkers zaadjes mee. Dat groeit snel!

“Maar die in goede aarde werd gezaaid,
is hij die het woord hoort en begrijpt
en daarom vrucht draagt;
bij de een is de opbrengst honderdvoudig,
bij een ander zestigvoudig en bij een ander dertigvoudig.”

(Matteüs 13, 23)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.