Evangelie: Matteus 22, 1-14
Thema: Jij hoort er ook bij!

 

28e Zondag door het jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
28e Zondag door het jaar A - Puzzel
Puzzel
28e Zondag door het jaar A - Werkje
Werkje

Deze zondag een prachtig evangelie om samen met de kinderen uit te spelen. U vertelt of leest voor en de kinderen spelen de genodigden uit. Laat hen ook zelf ‘smoezen’ verzinnen om niet te komen naar het feest.

Bespreek daarna hoe dat voelt wanneer je mensen op je feest uitnodigt en de een na de ander heeft een excuus om niet te komen. Welke excuses verzinnen wij regelmatig om niet naar de ontmoeting met Jezus in de heilige Eucharistie te komen? Ieder van ons, zonder onderscheid, is door God de Vader uitgenodigd om in de nabijheid van zijn liefde te leven. Geef de kinderen na afloop een klein kaartje mee: God nodigt ook jou uit. Hij houdt van jou!

Dat is onze God, op wie wij hoopten:
Hij heeft ons gered !
Dat is de HEER, op wie wij vertrouwden:
laat ons jubelen en ons verheugen
om de redding, die Hij ons gebracht heeft!
(Jesaja 25, 9)

Kijk hier voor een Bijbelverskaart van de antwoordpsalm, de bekende en prachtige Psalm 23.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.