Evangelie: Johannes 14, 1-12
Thema: Jezus is de weg naar de Vader

 

5e Zondag van Pasen jaar A - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
5e Zondag van Pasen - Werkje
Werkje
5e Zondag van Pasen jaar A - Doordenkertje
Doordenkertje

Bespreek met de kinderen wanneer je iets als waarheid aanneemt. Wanneer geloof je dat iemand jou de waarheid vertelt? Wat is eigenlijk waarheid? Tegenwoordig spreekt men nogal eens over ‘jouw’ waarheid en ‘mijn’ waarheid. In het evangelie horen we vandaag dat Jezus over zichzelf zegt: IK ben de weg, de waarheid en het leven.

De waarheid is niet een leer of een stelsel overtuigingen maar een Persoon die ons liefheeft en ons naar de Vader wil brengen. Soms ervaren we een afstand tussen God en onszelf. Als mens kunnen wij deze afstand niet overbruggen. Gods Liefde is zo immens groot en wij verwijderen ons steeds weer opnieuw van Hem door onze eigen weg te gaan en zijn liefdesgebaren niet te beantwoorden. Jezus is mens geworden om Gods Liefde tastbaar dichtbij ons te brengen. Hij is gestorven en verrezen om ons over die kloof heen te leiden op de weg van verzoening en genezing. Door Jezus kan ieder van ons in vriendschap met God leven en mogen we Hem onze Vader noemen.

Ik ben de weg,
de waarheid en het leven,
zegt de Heer.
Niemand komt tot de Vader,
tenzij door Mij. 

(Johannes 14, 6)

 

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.