Evangelie: Matteüs 1, 18-23
Thema: Maria's verjaardag!

 

Icoon

Kleurplaat

Op deze dag vieren we de geboorte van onze Moeder Maria. Je zou kunnen zeggen, dit is haar verjaardag!

Een mooi gezang uit de getijden van de Byzantijnse en de Romeinse liturgie voor deze dag zegt het als volgt: ‘De geboorte van Maria is een vierenswaardig feit: als zij ter wereld komt die bestemd is om de moeder des Heren te worden, breekt de dageraad van de verlossing aan en is de heilsbelofte, in het paradijs gedaan, haar vervulling nabij. Daarom belijdt de Kerk vandaag: Uw geboorte, maagdelijke Moeder van God, heeft vreugde verkondigd aan de gehele wereld, want uit U is opgegaan de Zon van de gerechtigheid, Christus onze God, die de vloek wegnam en zegen bracht, die de dood vernietigde en ons eeuwig leven schonk.’

De datum 8 september herinnert ons aan de inwijding van de kerk gebouwd in Jeruzalem op de plaats van het geboortehuis van Maria.

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar A kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar A
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.