Evangelie: Matteüs 28, 16-20
Thema: Willibrord heeft ons Gods licht gebracht

 

Werkje Doordenkertje Kleurplaat en achtergrondinformatie

In de 7e eeuw waren onze landgenoten nog heidenen. Willibrord kwam met 11 gezellen over uit Engeland om hier in de lage landen de Blijde  Boodschap te brengen. Dankzij hem hebben wij Jezus leren kennen. Willibrord is in 695 tot bisschop van Utrecht gewijd. In de kathedraal van Utrecht zijn nog relieken van hem. Hij is uiteindelijk gestorven in Echternach (Luxemburg) en daar is zijn graf nog steeds.

Vertel de kinderen iets over zijn leven en hoe belangrijk het is dat hij bereid was de moeizame reis naar het (toen) onbekende Nederland te maken om daar aan de heidenen over Jezus te vertellen. Hij kan ons inspireren om ook moedig te zijn in onze verkondiging naar anderen toe. We kunnen ook zijn voorspraak vragen voor de toekomst van onze Kerk hier in ons land.

“God, Gij hebt ons bisschop Willibrord als leraar gegeven;
hij heeft ons bevrijd uit de duisternis van het ongeloof
en gemaakt tot kinderen van het licht.
Wij vragen om zijn voorspraak voor Nederland,
dat het licht van het geloof opnieuw veel mensen mag aanraken.
Dat U ons uw heilige Geest schenkt om uw liefde
steeds opnieuw voor te leven en te verkondigen.”

Extra kleurplaten en downloads voor deze zondag

Met ons abonnement voor Liturgisch jaar B kun je extra kleurplaten en teksten downloaden. Dit abonnement kan je aanschaffen in onze webwinkel, klik daarvoor op onderstaande knop.
Abonnement Liturgisch jaar B
Als je al een abonnement afgesloten hebt, dien je bovenaan te pagina in te loggen op je account (met je e-mailadres of gebruikersnaam) om de extra informatie in te zien.