Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Advies Kinderwoorddienst

Kinderwoorddienst

KinderwoorddienstEen kinderwoorddienst biedt de mogelijkheid om aan kinderen het evangelie te verkondigen op hun niveau. Kinderwoorddienst is niet in de eerste plaats catechese maar vooral liturgie vieren. Het vindt plaats tijdens de Dienst van het Woord van de Eucharistieviering.

De bedoeling is dat de kinderen na het openingsgebed (voordat de lezing uit de Schrift begint) uitgenodigd worden om samen naar een aparte ruimte te gaan. Het is zinvol wanneer een van de kinderen dan voorop loopt met het Evangelieboek voor kinderen om aan te geven dat het daarom gaat. Dit zou ook nog begeleid kunnen worden met kaarsen. Tijdens de kinderwoorddienst wordt er vooral aandacht besteed aan het evangelie van die zondag. Er kan daarna ook tijd genomen worden voor een verwerking in de vorm van een gesprek, een quiz, een knutselwerkje of een puzzelblad. Kinderwoorddienst is een hulpmiddel om meer gezinnen met kinderen bij de zondagse Eucharistievieringen te betrekken. Daarom is het belangrijk dat de kinderwoorddienst bij voorkeur iedere week plaatsvindt.

In onderstaande boeken ‘Met kinderen het Woord vieren’ vindt u meer uitleg en allerlei bruikbare suggesties.

Kijk ook bij Komende zondagen waar u iedere week informatie en materiaal zoals een vertelplaat, puzzel en knutselwerkje kunt vinden bij de zondagen van de komende weken.

 

Met kinderen het woord vieren voor jaar A, B en C

Voor ouders, gezinsviering, kinderwoorddienst en club

Handboeken Deze handboeken willen aan de kinderen Jezus' Leven doen kennen door aan te sluiten bij de bijbelse doorleving van het kerkelijk jaar. De zondagsevangelies (en andere lezingen), die in alle katholieke kerken over de hele wereld worden gelezen, worden hierin besproken. In deze handboeken is ieder zondagsevangelie in iets vereenvoudigde taal samen met een toepasselijke illustratie weergegeven. Bewust is ervoor gekozen zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke evangelietekst te blijven.

De betekenis en de kernboodschap van het evangelie worden voor de leiding uitgelegd opdat zij het zelf beter aan kinderen kunnen overbrengen. Bij iedere zondag staat een spiegelverhaal als inleiding op het evangelie. Suggesties voor bijbehorende liedjes, verwerkingsmogelijkheden en voorbeden zijn ook opgenomen.

Deze handboeken zijn een ideaal en onmisbaar als hulpmiddel voor allen die kinderen willen helpen het Woord van God in de kerk mee te vieren. Er zijn in onze kerk drie liturgische jaren A, B en C. In jaar A lezen we voornamelijk uit het Matteüs evangelie, in jaar B uit het Marcus evangelie en in jaar C uit het Lucas evangelie. Het evangelie van Johannes is verdeeld over de drie jaren. De eerste en tweede lezingen zijn meestal daarbij uitgekozen. Het liturgisch- of kerkelijk jaar begint met de eerste zondag van de Advent en eindigt op de zaterdag na het feest van Christus Koning.Voor ieder liturgisch jaar is er een apart handboek.


shoppingcartKlik hier om (een van) de boeken te bestellen

 

Liturgische jaren A, B en jaar C

1e zondag van de Advent t/m zaterdag na Christus Koning jaar download
zondag 27 november 2016 t/m zaterdag 2 december 2017 jaar A Download liturgische data jaar A
zondag 3 december 2017 t/m zaterdag 1 december 2018 jaar B Download liturgische data jaar B
zondag 2 december 2018 t/m zaterdag 1 december 2019 jaar C Download liturgische data jaar C
zondag 30 november 2019 t/m zaterdag 29 november 2020 jaar A


 

Voorbeelden

handboeken blz
Klik op de illustratie voor een voorbeeld van een zondag in het boek.